Arancini

Arancini

Incearca o reteta originara din Palermo, arancini!

Ingrediente:

– 1 kg carne tocata;

– 300 gr mozarella;

– 1 ceapa;

– 20 gr mazare boabe la conserva;

– ulei de arahide;

– 1/2 ceasca de pesmet;

– 2 morcovi;

– 1 l suc de rosii;

– 1 kg orez.

 

Orezul se spala, se pune la fiert in apa cu sare, se scurge, apoi se lasa la racit.

Intre timp morcovii se curata si se dau pe razatoare, iar ceapa se toaca marunt.

Punem ceapa la calit in cateva linguri de ulei, iar dupa cateva minute adaugam carnea tocata si sucul de rosii.

Lasi pe foc minim 30 de minute, pan cand sosul scade destul de mult.

Cand orezul este racit se amesteca cu mazarea scursa si cu mozarella maruntita.

Luam in maini putin amestec de orez, il umplem cu amestecul de carne si formam o biluta.

Dam biluta prin pesmet, apoi pui la prajit in baie de ulei (cel mai bine este sa folosesti o friteuza, deoarece bilutele trebuie sa fie complet in ulei).

Cand capata o culoare aurie sunt gata.

Servesti imediat.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


1 × doi =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>