Bors de oaie cu tarhon

Bors de oaie cu tarhon

Ingrediente:

Carne de oaie cu os- 1.5-2 kg

Ulei de floarea soarelui- 50 ml

Oţet- 50 ml

Morcov- 2

Ceapă– 2

Păstârnac- 1

Ţelină- 1/2

Ardei iute – 1

Tarhon- 1 legătură

Orez – 2 linguri

Suc de rosii 250 ml

Bors- 200 ml

Verdeata pentru servire

Sare si piper

 

Carnea se taie bucatele, se spala bine si se lasa la scurs.

Se pune apoi intr-o tigaie cu ulei si se rumeneste pe toate partile. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Din cand in cand, carnea se stropeste cu otet, pentru a-i mai lua din miros.

Se adauga 4 l de apa si se lasa totul la fiert 20 de minute.

Dupa acest timp se adauga orezul si toate legumele, tocate nu foarte marunt.

Cand carnea este gatita se adauga borsul, sucul de rosii si tarhonul.

Se mai lasa sa dea in cateva clocote, apoi se stinge focul.

Servim fierbinte, cu verdeata deasupra.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. gabriela
    Răspunde -
  2. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


trei + 7 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>