Briose cu alune si gem

Briose cu alune si gem

Ingrediente

4 oua

150 gr zahar pudra

200 gr unt

150 gr faina

2 lingurite praf de copt

8 linguri lapte

1 esenta de vanilie

150 gr stafide

150 gr alune maruntite

150 gr gem de prune

2 linguri alune tocate

pesmet

 

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Untul moale se bate cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, esenta si se mixeaza bine de tot.

Se adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza albusul foarte usor, stafidele si alunele maruntite.

Se ung formele de briose cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna o treime din aluat in forme, se pune gem, apoi se completeaza formele cu aluat.

Tava de aragaz pe care s-au asezat formele se introduce la cuptor pentru 30-40 de minute.

Se lasa sa se raceasca in forme si se decoreaza cu alunele.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. elena dobrin
    Răspunde -
  2. pogurschi cornel
    Răspunde -
  3. nyari eduard
    Răspunde -
  4. luminita
    Răspunde -
  5. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -
  6. militaru ionel
    Răspunde -
  7. purigiu
    Răspunde -
  8. Madlen
    Răspunde -
  9. justinian
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


doi + = 10

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>