Briose cu pere

briose cu pere

Ingrediente:

– 4 oua;

– 1 praf de sare;

– 3 linguri faina;

– 1 esenta de vanilie;

– 4 pere;

– 100 ml lichior de portocale;

– coaja de la o portocala;

– 200 gr unt + unt pentru tapetat tava;

– 100 gr nuci macinate;

– 1 plic zahar vanilinat;

– 150 gr zahar + zahar pentru tapetat tava;

– 200 ml apa;

– zeama de la o lamaie.

 

Perele se curata de coaja, apoi se pun la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie, coaja de portocala, zeama de lamaie, lichiorul si apa. Lasam pe foc pana scade la jumatate, apoi se lasa la racit.

Untul se topeste, apoi se lasa la racit. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se adauga galbenusurile, untul topit, nucile macinate, zaharul vanilinat si faina cernuta.

La final adaugam perele taiate cuburi mici.

Forma de briose se tapeteaza cu unt si zahar. Punem in forme compozitia de briose si dam la cuptor pana trec testul scobitorii.

Servim briosele reci.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. Parlea Ioan
    Răspunde -
  2. nyari eduard
    Răspunde -
  3. luminita
    Răspunde -
  4. Daniela
    Răspunde -
  5. liliana
    Răspunde -
  6. croitoru lucian
    Răspunde -
  7. tatomirescu nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


1 × sase =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>