Briose de post

briose de post

Ingrediente:

Aluat:

–          25 gr drojdie;

–          300 gr faina;

–          165 ml apa minerala;

–          1 lingura zeama de lamaie;

–          45 ml ulei;

–          50 gr zahar;

–          1 praf sare;

–          Coaja rasa de la o lamaie;

–          1 esenta de vanilie;

Sirop:

–          250 gr zahar;

–          500 ml apa;

–          1 esenta de rom;

–          Coaja rasa de la o lamaie;

–          Gem de caise.

Se pragateste aluatul: se cerne faina, se adauga sarea, apoi in mijloc se adauga drojdia frecata cu zaharul si 50 ml apa minerala si o lingura de zeama de lamaie. Se acopera vasul si se da la cald pana cand drojdia incepe sa faca “bulbuci”. Dupa ce drojdia fermenteaza, se amesteca aluatul si se mai adauga coaja de lamaie, esenta de vanilie, restul de apa minerala si se framanta bine, la sfarsit incorporand si uleiul. Se lasa aluatul acoperit sa creasca pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul e crescut, ia o tava pentru briose, unge-o cu unt sau ulei, tapeteaza cu faina, apoi pune mingiute de aluat in forme. Briosele se lasa acum la crescut, acoperite cu un prosop, intr-un loc cald. Se incinge cuptorul, iar cand briosele au crescut se dau la cuptor, la 180 grade, timp de 15 minute.

Sosul: caramelizam zaharul, adaugam apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul. Dupa ce cratita a fost luata de pe foc se adauga esenta de rom si coaja de lamaie. Dupa ce sunt scoase din cuptor, briosele se scufunda in sosul obtinut, pana se imbiba bine. Deasupra se ung cu putin gem de caise si se dau la frigider inainte de servire. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Dobrita Nitulescu
    Răspunde -
  2. simiorina
    Răspunde -
  3. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci + = 13

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>