Budinca de banane

Budinca de banane

Ingrediente:

Banane – 4
Zahăr- 150 g
Lapte- 500 ml
Ouă- 4
Făină- 30 g
Margarină- 10 g – pentru uns tava
Portocală- 1
Lămâie- 2

 

Amestecam mai intai ouale cu 100 gr zahar pana se obtine un amestec spumos.

Separat se amesteca faina cu laptele, iar cand acestea sunt omogenizate se adauga spuma de mai sus.

3 banane se paseaza cu blenderul si se amesteca cu aluatul.

Unge pe margini un vas de yena cu margarina, toarna compozitia, acoper-o cu folie de aluminiu si las-o sa fiarba, 30 de minute, la bain marie.

Intre timp, portocala si lamaia se storc si li se da coaja pe razatoare.

Sucul de la fructe, impreuna cu coaja rasa se amesteca cu restul de zahar, apoi se pune pe foc domol timp de 15 minute, amestecand pentru a nu se lipi.

Cand scoti budinca din cuptor o pui imediat in pahare de servit (sau alte vase, sau o poti lasa direct in tava la racit si o poti portiona dupa preferinte).

Cand este complet rece se adauga cateva linguri de sirop, cateva rondele de banana pe deasupra si se serveste imediat.

Budinca mai poate fi tinuta si la rece pana la servire, insa mare atentie la rondelele de banana, caci se innegresc foarte repede.

Se poate presara si putina scortisoara pe deasupra, daca doresti.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. feli
    Răspunde -
  2. gabriela
    Răspunde -
  3. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× sase = 18

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>