Budinca de curmale cu caramel

budinca

Ingrediente:

– 1 lingurita bicarbonat de sodiu;

– ciocolata neagra;

– 170 gr faina;

– 225 gr curmale;

– 5 gr scortisoara;

– 170 gr zahar tos;

– 2 oua;

– 10 ml extract de vanilie;

– 30 gr iaurt;

– 85 gr unt nesarat;

– sos caramel;

– inghetata de vanilie.

 

Cuptorul se incinge la 180 de grade.

Curmalele se pun intr-un castron, alaturi de bicarbonatul de sodiu si de 200 ml apa clocotita. Dupa 10 minute se scurg si se zdrobesc in robotul de bucatarie pana cand se transforma totul intr-o pasta.

Zaharul se amesteca cu untul, apoi se adauga ouale, faina, scortisoara, vanilia si ciocolata topita.

La final se adauga iaurtul si piureul de curmale. Amestecul rezultat se toarna in forme unse cu unt si se coc la cuptor, timp de 30 de minute.

Scoatem formele din cuptor si lasam la racit.

Presaram pe deasupra caramel si adaugam o cupa de inghetata.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Mariana Musca
    Răspunde -
  2. luminita
    Răspunde -
  3. rebeca
    Răspunde -
  4. Misu
    Răspunde -
  5. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 − = trei

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>