Caltabos de casa

Caltabos de casa

Iata cum prepari cel mai bun caltabos de casa.

Ingrediente:

– 1 ficat de porc;

– 2 plamani de porc;

– 2 cani orez;

– 3 lingurite cimbru;

– 2-3 foi de dafin;

– 1 inima porc;

– 2 linguri ulei de floarea soarelui;

– 1 kg carne macra de porc;

– 4 cepe;

– 2 metri mate porc;

– sare si piper.

 

Punem organele, impreuna cu carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare, piper si foi de dafin.

Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei.

Orezul il fierbem separat in apa cu sare.

Cand carnea este fiarta se scoate din apa, se lasa 10 minute la scurs si se trece prin masina de tocat.

Pasta de carne se amesteca cu orezul, ceapa calita si se condimenteaza dupa gust.

Se pune apoi compozitia in matele de porc bine spalate in prealabil.

Caltabosul se pune din nou la fiert, pentru o ora, in apa condimentata cu sare, piper si cimbru.

Dupa aceasta perioada se lasa la scurs si se serveste rece.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 + trei =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>