Caracatita la gratar

Caracatita la gratar

Ingrediente:

caracatita congelata (se poate si proaspata)

un pahar cu vin alb

50 ml ulei masline extravirgin

2 lg otet

3 foi de dafin

oregano

lamaie

sare

piper.

 

Poti lasa caractita intreaga, sau ii poti taia tentaculele.

Pui caracatita la fiert intr-o oala incapatoare. Atunci cand fructul de mare isi va schimba culoarea, dupa aprox 3-4 minute, adauga in oala foile de dafin si paharul cu vin alb.

Las-o sa fiarba la foc mic timp de maxim o ora, constatand ca este facuta prin testul cu furculita.

Cand este fiarta destul, opreste focul, las-o putin sa se raceasca, dupa care spal-o bine sub jet de apa cu scopul de a indeparta pielita rosie.

Intr-un bol, pui 25 ml de ulei de masline extravirgin, oreganoul si otetul, presarand totodata sarea si piperul.

Toarna sosul din bol peste caracatita si lasa-l sa o mai fragezeasca putin.

Se aseaza pe gratarul incins, timp de 3-4 min, pana se rumeneste putin!

O poti servi alaturi de lamaie si cartofi pai!

Pofta Buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. nyari eduard
    Răspunde -
  2. doru
    Răspunde -
  3. pogurschi cornel
    Răspunde -
  4. Nicole
    Răspunde -
  5. giani
    Răspunde -
  6. liliana
    Răspunde -
  7. luminita
    Răspunde -
  8. Daniela
    Răspunde -
  9. tatomirescu nelly
    Răspunde -
  10. Doru
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte + = 12

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>