Carnati taranesti

Carnati-taranesti

ngrediente pentru Carnati taranesti

1 kg carne tocata
300 g slanina
25 g sare
2 g piper
3 g usturoi
cimbru
intestine subtiri

Mod preparare Carnati taranesti

Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300 g slanina fara soric, taiata cubulete mici, 2 g piper si 3 g usturoi. Totul se amesteca foarte bine.

Se formeaza carnatii, se toarna peste ei apa rece, apoi se gata la zvantat. Dupa 24 de ore, se pun la afumat pentru 2-3 zile.

In tehnica de preparare trebuie sa se tina seama de urmatoarele indicatii:

* carnea trebuie bine framantata, adaugandu-se apoi cubuletele de slaninasi din timp in timp apa. 1 kg de carne bine framantatapoate absorbi pana la 100 ml apa calduta.
* la umplerea matelor trebuie avut grija sa nu ramana spatii goale, dar daca totusi se intampla se va intepa locul respectiv cu acul
* umplerea matelor nu se va face prea indesat, caci altfel pot crapa
* daca compozitia este prea consistenta, atunci inainte de legarea matelor se vor netezi cu mana pentru uniformizare.

Ultimele comentarii
  1. danut
    Răspunde -
  2. Mirel
    Răspunde -
  3. cristian
    Răspunde -
  4. vasile
    Răspunde -
  5. gigy
    Răspunde -
  6. bianca
    Răspunde -
  7. bianca
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 2 = sase

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>