Carpacio de caracatita

Carpacio de caracatita

Ingrediente:

– 3 linguri suc de lamaie;

– 800 gr caracatita;

– 2 catei de usturoi;

– 3 fire marar;

– 30 gr ansoa;

– piper boabe;

– 20 gr ulei de masline;

– 1 morcov;

– 1 telina;

– sare.

 

Intr-o oala mai mare se pun 2 l de apa, apoi morcovul curatat si taiat pe jumate, telina curatata si taiata in cateva bucati mari, boabele de piper si sarea.

Cand totul da in fiert se prinde caracatita de partea de sus si se submerseaza tentaculele in apa fierbinte de cateva ori.

Tentaculele trebuie sa se formeze ca niste carlionti, iar cand acest lucru s-a intamplat punem toata caracatita in apa si o lasam la fiert pentru o ora.

Scoatem apoi caracatita si o taiem in bucatele, si o punem intr-un vas de scurs, cu o greutate desupra astfel incat sa iasa toata apa din ea.

Cand nu mai curge deloc apa, luam caracatita si o punem 24 de ore in frigider, tot presata.

Inainte de servire se prepara sosul: amestecam sucul de lamaie cu uleiul, usturoiul pisat, ansoa, sare si piper.

Stropim caracatita cu acest sos si presaram deasupra marar.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 1 = sapte

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>