Castraveti napolitani

Castraveti napolitani

Ingrediente:

– 10 castraveti verzi;

– 2 cepe;

– 1 legatura patrunjel;

–  1 lingura pesmet;

– 500 gr pulpa de rosii;

– 200 gr unt sau margarina;

– 150 gr orez;

– 2 rosii;

– 10 gr faina;

– 100 gr smantana, optional;

– sare si piper.

Castravetii se curata, se taie pe din doua, se sareaza si se lasa la scurs.

Pui 150 gr unt la incins, apoi calesti ceapa.

Adaugi orezul, patrunjelul tocat, rosiile curatate de coaja si castravetii.

Lasi la fiert in sucul de la rosii cateva minute, apoi daugi putina apa si lasi orezul la fiert.

Dupa 10 minute dai totul la cuptor si lasi 30 de minute, la 180 de grade C.

Sosul de rosii se prepara astfel: topesti restul de unt, pui faina, amesteci putin, apoi adaugi sucul de rosii si smantana.

Lasi putin pe foc cat sa se ingroase putin.

Servesti orezul cu castraveti cu acest sos.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ trei = 7

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>