Chec cu ciocolata alba si stafide

Chec cu ciocolata alba si stafide

Ingrediente:

– 10 oua;

– 2,5 cani faina + pentru tapetat tava;

– 100 gr ciocolata alba;

– 1 esenta de rom;

– 2 cani zahar;

– 12 linguri de apa;

– 100 gr stafide;

– ulei pentru uns tava.

 

Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom.

Albusurile se bat spuma impreuna cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile se freaca cu restul de zahar.

In galbenusuri se adauga apa si un praf de sare, apoi se incorporeaza si albusurile, amestecand usor.

La final adaugi faina si omogenizezi.

Tapetezi 2-3 forme de chec cu ulei si faina si pui 3/4 din compozitie.

Restul de aluat se amesteca cu stafidele si ciocolata alba razuita.

Torni acest amestec in tavile de chec si amesteci cu o furculita, daca vrei.

Dai la cuptorul incins, la 180 de grade C, timp de 30-40 de minute.

Dupa 30 de minute faci testul scobitorii si vezi daca checurile sunt coapte pe interior.

Lasi la racit inainte de servire.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sase + 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>