Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ingrediente:

– 2 oua;

– 175 gr zahar pudra;

– 1 praf sare;

– 1 plic zahar vanilinat;

– 1 lingurita praf de copt;

– 150 gr unt;

– 125 gr faina;

– zeama de la o lamaie;

– coaja de la o lamaie;

– 30 ml lapte.

Glazura:

– 100 gr zahar pudra;

– 3-4 linguri zeama de lamaie.

 

Untul se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilinat.

Praful de copt se stinge in zeama de lamaie, iar albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema de unt, laptele si praful de copt.

Adaugam incet faina si amestecam usor sa nu se formeze cocoloase.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Se scoate apoi din tava si se lasa la racit.

Pregatim apoi glazura: punem zaharul cu sucul de lamaie pe foc. Cand incepe sa se ingroase turnam deasupra checului.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. Vera
    Răspunde -
  2. luminita
    Răspunde -
  3. Nicole
    Răspunde -
  4. Benchea Roza
    Răspunde -
  5. gabriela szabo
    Răspunde -
  6. liliana
    Răspunde -
  7. Daniella
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 − unu =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>