Chec cu mac

chec cu mac

Ingrediente:

– 400 gr faina alba;

– 4 oua;

– 2 linguri lapte;

– 1 plic zahar vanilinat;

– 50 gr mac;

– 1 lingura miere;

– 2 linguri zahar;

– 150 gr unt;

– 1 cub drojdie;

– 2 linguri rom;

– 1 ou pentru uns la final;

– 100 ml lapte.

 

Drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut, impreuna cu o lingurita de zahar. Turnam faina cernuta, apoi lasam la dospit.

Intre timp se bat ouale cu restul de zahar si zaharul vanilinat. Macul se fierbe in lapte cu miere. Untul se freaca pana se inmoaie.

In compozitia de faina se adauga ouale, praful de sare, untul, macul racit si romul.

Framantam pana aluatul se desprinde de pe degete.

Tapetam cu ulei si faina o tava de chec, apoi punem aluatul. Forma nu trebuie sa fie umpluta cu aluat decat pana la jumatate, deoarece desertul va mai creste.

Ungem cu ou si coacem in cuptorul bine incins, la foc mediu, timp de 30-35 de minute.

Lasam la racit inainte de servire.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. pricochi veronica
    Răspunde -
  2. Roza.
    Răspunde -
  3. Nicole
    Răspunde -
  4. Corpadean biogdan
    Răspunde -
  5. butnaru dorinel
    Răspunde -
  6. luminita
    Răspunde -
  7. secarea viorica
    Răspunde -
  8. butnaru dorinel
    Răspunde -
  9. secarea viorica
    Răspunde -
  10. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


9 × = douazeci sapte

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>