Chec cu nuca

chec cu nuca

Ingrediente:

– 10 oua;

– 2 cani faina;

– 1 lingurita cu varf de praf de copt;

– suc de la 1 lamaie;

– 1 lingura esenta rom;

– 1 ceasca miez de nuca;

– 2 cani zahar;

– 1 cescuta ulei;

– 1 lingurita sare;

– 3 plicuri zahar vanilinat;

– zahar pudra pentru servit, optional.

 

Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi cu praful de copt dizolvat in sucul de lamaie.

Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea, zaharul si pliculetele de zahar vanilinat.

Adaugam apoi treptat galbenusurile peste albusuri, fara a mai folosi mixerul.

Adaugam apoi faina in ploaie si la sfarsit romul.

Tavile le ungem cu unt si tapetam cu faina sau cu hartie de copt.

Punem aluatul obtinut in forme, dupa preferinta, apoi presaram deasupra nuca.

Dam la cuptor, la 180 de grade, pana cand checul trece testul scobitorii.

Se lasa la racit inainte de a servi.

Se serveste cu zahar pudra pe deasupra.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Musca Mariana
    Răspunde -
  2. luminita
    Răspunde -
  3. marin
    Răspunde -
  4. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


5 + doi =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>