Chec de lamaie

chec lamaie

Ingrediente:

–          4 oua;

–          200 gr faina;

–          190 gr zahar;

–          2 lamai;

–          1 plic praf de copt;

–          3 linguri ulei;

–          Un praf de sare.

 

Pentru glazura:

–          1 lamaie;

–          Zahar pudra.

 

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja rasa de la lamai, uleiul, sarea si praful de copt care se stinge in sucul celor 2 lamai. Se amesteca bine, apoi se adauga faina si 3 linguri apa. La final punem si albusurile batute spuma, amestecand usor. Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt, se pune compozitia si se da la cuptor 40 de minute, la foc potrivit (se verifica din cand in cand).

Glazura: amestecam zeama de la lamaie cu 2-3 linguri de zahar pudra, pana se obtine o glazura destul de groasa. Se scoate checul de la cuptor si se lasa la racit inainte de a se intinde glazura deasupra. Se lasa la intarit 2 ore, la frigider. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Alina
    Răspunde -
  2. Leelee
    Răspunde -
  3. irina
    Răspunde -
  4. Andreea
    Răspunde -
  5. dana
    Răspunde -
  6. gheorghe steclaru
    Răspunde -
  7. maria
    Răspunde -
  8. florin
    Răspunde -
  9. florin
    Răspunde -
  10. florin
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


5 − = patru

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>