Ciocolata de casa

ciocolata de casa

Ingrediente:

– 450 gr zahar;

– 1 plic zahar vanilinat;

– 500 gr lapte praf;

– 150 ml apa;

– 150 gr unt 80% grasime;

– 50-100 gr cacao in functie de cat de aromata doresti sa fie ciocolata.

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa si zaharul vanilinat. Siropul rezultat trebuie sa fie destul de legat. Se ia de pe foc, dupa care se topeste in sirop untul. Se lasa la racit.

Separat amestecam laptele praf cu cacaoa. Cand siropul este destul de rece se adauga peste laptele praf, amestecand cu o lingura, apoi se framanta cu mainile (daca siropul este racit complet nu se va mai putea framanta, asadar acesta trebuie sa fie destul de cald). Se pot adauga fistic, alune, stafide  sau arahide.

Compozitia astfel rezultata se niveleaza intr-o tava, sau se formeaza bilute, dupa preferinte. Se lasa la racit timp de 2 ore, apoi se taie. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Mirel
    Răspunde -
  2. Neagu Rodica
    Răspunde -
  3. Lumy
    Răspunde -
  4. Taissa
    Răspunde -
  5. Nelutu
    Răspunde -
  6. Arpad Ferencz
    Răspunde -
  7. Alessia
    Răspunde -
  8. JUSTINIAN
    Răspunde -
  9. turist007
    Răspunde -
  10. JUSTINIAN
    Răspunde -
  11. Marina
    Răspunde -
  12. florin
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ 6 = unsprezece

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>