Ciuperci marinate cu ceapa si morcovi

Ciuperci marinate cu ceapa si morcovi

Ingrediente:

– 2 kg ciuperci;

– 1 kg ceapa;

– 500 ml otet;

– 200 gr miere;

– zeama de la jumatate de lamaie;

– 1 lingurita piper boabe;

– 1 kg morcovi;

– 1 l apa;

– 1,5 linguri sare grunjoasa;

– 1/2 lingurita sare de lamaie;

– 3 foi de dafin.

 

Ciupercile se curata si se toaca dupa preferinte, apoi se fierb in apa cu sare de lamaie timp de 15 minute.

Apoi le lasi la scurs.

Ceapa se toaca marunt, morcovii rondele, apoi se pun la fiert in apa cu sare.

Cand legumele sunt fierte se amesteca si se pun in borcane sterilizate.

Amesteci apa cu otetul, sare, miere, dafin si piper si dai in cateva clocote.

La final adaugi zeama de lamaie, iar cand amestecul s-a racit se toarna peste legume.

Se capseaza borcanele si se depoziteaza in camara.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sase × = 18

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>