Cosulete cu bezea

Cosulete cu bezea

Ai pofta de niste cosulete cu bezea? Invata sa le faci!

Ingrediente:

– 25 gr drojdie;

– 7 linguri zahar;

– 125 gr unt nesarat;

– faina;

– 3 oua;

– 1 cana lapte;

– 6 linguri nuca macinata;

– un praf sare.

 

Pregatim intai aluatul: untul rece se taie cubulete si se amesteca cu 1 lingura de zahar si cu 2 galbenusuri.

Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte, iar dupa 5 minute se adauga si aceasta in aluat. Punem si restul de lapte, sarea si faina cat cuprinde.

Trebuie sa rezulte o coca pentru intins.

Invelesti aluatul in folie alimentara si il dai la frigider, pentru cel putin 1 ora (ideal ar fi sa stea peste noapte).

Pregatim si crema: batem 2 albusuri cu restul de zahar pana cand obtinem o spuma consistenta.

La final adaugam nuca.

Aluatul se intinde pe masa de lucru presarata cu faina si se taie felii de 5 degete grosime.

Intindem deasupra aluatului bezea, apoi rulam si taiem rulada in felii.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul ramas si le dam la cuptor, la 190 de grade C, timp de 15-20 de minute.

Lasi la racit inainte de servire.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


trei + 7 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>