Cotlete ca la Bihor

Cotlete ca la Bihor

Ingrediente:

– 1 kg cotlet de porc fara os;

– 75 gr pasta de tomate;

– 100 gr radacina de patrunjel;

– 20 gr chimen;

– 1 legatura patrunjel verde;

– 2 cepe;

– 75 ml ulei de floarea soarelui;

– 200 ml vin alb;

– 20 gr boia de ardei dulce;

– sare si piper.

 

Taiem cotletele bucati dupa preferinte si le calim in ulei.

Dupa 5-6 minute se adauga un pahar de apa fierbinte si se lasa la fiert, la foc mic, cu capacul pus, 20 de minute.

Intre timp se toaca marunt patrunjelul radacina, patrunjelul verde si ceapa.

Calim ceapa si patrunjelul intr-o lingura de unt, apoi adaugam boiaua, pasta de tomate diluata in 250 ml apa, sare, chimen si piper.

Se lasa sosul la fiert 5 minute, pana incepe sa se ingroase.

La final se adauga vinul si se mai lasa sa dea in cateva clocote.

Servim cotletele cu acest sos.

Servim fierbinte.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× patru = 16

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>