Cozonac cu caramel si migdale

Cozonac cu caramel si migdale

Ingrediente:

– 150 ml lapte;

– 170 gr margarina pentru prajituri;

– 500 gr faina;

– 200 gr zahar

– 100 gr miere;

– 20 gr drojdie;

– 110 gr migdale;

– 2 oua;

– 10 gr scortisoara.

 

Laptele se pune pe foc si se adauga zaharul si 50 gr margarina.

Se tin pe foc pana cand zaharul este topit.

Lasam la racit si adaugam drojdia faramitata.

Faina o cernem, apoi o amestecam cu drojdia si ouale.

Cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului inseamna ca e gata si se poate lasa 30 de minute la dospit, in loc cald.

Intre timp se topeste restul de margarina cu mierea si se prajesc migdalele 3-4 minute.

Punem migdalele caramelizate intr-o forma tapetata cu hartie de copt si netezim, apoi presaram scortisoara.

Aluatul se mai framanta 10 minute si se pune peste migdale.

Dam la cuptor, la 180 de grade C, timp de 30 de minute.

Se rastoarna cozonacul imediat cum l-am scos din cuptor si se lasa la racit.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. FLORI
    Răspunde -
  2. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


doi + = 7

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>