Creveti cu cocos

Creveti cu cocos

Ingrediente:

– 400 g creveti;

– 100 gr ciuperci;

– 3 catei usturoi;

– 1 lingurita tabasco;

– 1 lingura ulei de floarea soarelui;

– 100 gr mazare congelata;

– 1 lingura faina;

– 1 rosie;

– 1 telina;

– 100 ml lapte de cocos;

– 2 linguri zeama de lamaie;

– 1 morcov;

– curry;

– ghimbir;

– sare si piper.

 

Crevetii se curata bine si se spala.

Rosia se opareste, se curata de coaja si se taie cubulete.

Ciupercile se spala, se curata si se taie felii, usturoiul se toaca marunt, telina se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare.

Crevetii se pun impreuna cu usturoiul intr-o tigaie, in uleiul incins.

Dupa cateva minute se adauga ciupercile, mazarea, morcovul si telina si se lasa cu capac 5 minute.

Adaugam rosia si laptele de cocos, apoi lasam inca 5 minute cu capac.

La final condimentam cu tabasco, piper, ghimbir, curry, sare si zeama de lamaie.

Sosul trebuie sa fie legat, iar daca este prea moale se adauga faina, amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase.

Stingi focul si servesti fierbinte, cu garnitura de orez.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× 3 = douazeci sapte

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>