Curcan cu clementine la cuptor

Curcan cu clementine la cuptor

Ingrediente:

– 1 curcan de 6-7 kg;

– 3 morcovi;

– 2 clementine;

– 1 pachet unt;

– 3 cepe;

– 2 tulpini telina;

– foi de dafin;

– condimente la alegere;

– sare si piper.

 

Curcanul se lasa 2 ore la temperatura camerei, apoi se freaca bine cu unt si cu condimentele alese.

Legumele se curata, se spala si se toaca nu foarte marut.

Umplem curcanul cu amestecul de legume si cu clementinele taiate felii.

Punem curcanul in tava, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 4-4.5 ore.

Cu jumatate de ora inainte de a stinge focul indepartam folia de aluminiu pentru ca curcanul sa se rumeneasca frumos deasupra.

Servesti imediat.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 − = patru

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>