Dulce de leche

dulce de leche

Ingrediente:

– 400 ml lapte condensat indulcit;

– un praf de sare.

Incalzim cuptorul la 200 grade C. Turnam laptele intr-o oala de yena (nu foarte mare, cat sa intre laptele), presaram putina sare deasupra, acoperim cu folie de aluminiu si o punem intr-o tava inalta pe care o umplem cu apa fierbinte (pana la 3/4 din inaltimea vasului de yena). Se coace 1 ora, se da folia de aluminiu la o parte, si se mixeaza pana la omogenizare. Punem o alta folie de aluminiu si o dam din nou la cuptor, tot in apa fierbinte, timp de 1 ora. Se verifica din cand in cand apa din tava, sa nu ramana fara. Se mai repeta aceasta procedura de 2-3 ori pana cand laptele se transforma intr-o crema caramelizata, maronie. Dolce de leche are nevoie de 3-4 ore de copt la cuptor. Cand este gata se toarna in recipiente pentru servit sau se foloseste ca glazura. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. danut
    Răspunde -
  2. Stefan Florentina Magdalena
    Răspunde -
  3. sorin
    Răspunde -
  4. Mirel
    Răspunde -
  5. MARC DELIA SIMONA
    Răspunde -
  6. toader-spiridon margareta
    Răspunde -
  7. bursuc elena
    Răspunde -
  8. dana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× sapte = 42

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>