Dulceata de ceapa

dulceata de ceapa

Ingrediente:

– 1 kg ceapa rosie;

– 400 gr zahar.

 

Ceapa se curata, se taie rondele si se spala bine. Se poate lasa 30 de minute in apa daca vrei ca dulceata sa aiba un gust mai putin pregnant.

Se lasa apoi ceapa la scurs, se amesteca cu zaharul si se pune pe foc, timp de 2 ore.

Se poate adauga, din cand in cand, cateva linguri de apa pentru ca ceapa sa nu se lipeasca de fundul cratitei.

Cand timp dulceata este pe foc se tin geamurile deschise deoarece mirosul este foarte puternic.

Se depoziteaza in borcane inchise ermetic.

Dulceata de ceapa este recomandata in tratarea pietrelor la rinichi. Se consuma cate 100 gr de dulceata, de 2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa. Cura poate dura chiar si 2 luni.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Felicia
    Răspunde -
  2. luminita
    Răspunde -
  3. secarea viorica
    Răspunde -
  4. stefan
    Răspunde -
  5. liliana
    Răspunde -
  6. Roza
    Răspunde -
  7. Nelu
    Răspunde -

Lasă un răspuns către luminita Anulează răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


opt − = 4

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>