Dulceata de nectarine cu pepene galben

Dulceata de nectarine cu pepene galben

Ingrediente:

– 1 kg pepene galben;

– 1 baton vanilie;

– 1 kg nectarine;

– 1 kg zahar;

– 1/2 lamaie.
Batonul de vanilie se taie pe lungime, apoi in bucati de 2-3 cm.

Pepenele se curata de coaja si de seminte, nectarinele se curata de samburi, apoi se toaca fructele cubulete.

Pui fructele intr-o cratita emailata, presari zaharul si vanilia.

Dai totul la rece timp de 6 ore, cat sa isi lase zeama. La fiecare ora mai amesteci cu o lingura de lemn.

Scoti vanilia din cratita si scurgi siropul care s-a format.

Pui siropul la fiert, timp de 10 minute la foc iute.

Dai focul incet, adaugi fructele si mai lasi inca 10 minute pe foc.

La final adaugi zeama de lamaie.

Mai lasi pe foc doar daca dulceata nu s-a legat.

Stingi focul si pui  peste cratita un prosop umed.

Lasi dulceata sa se raceasca apoi o pui in borcane si le depozitezi in camara.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× 8 = patruzeci

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>