Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben

Ingrediente:

– 1 kg pepene galben;

– 2-3 pahare apa;

– 1 lingurita sare de lamaie;

– 1 kg zahar.

Pepenele galben se curata de coaja si de seminte, apoi se taie cubulete.

Zaharul se fierbe cu apa, iar cand se transforma intr-un sirop gros se adauga pepenele.

Dupa cateva clocote se stinge focul si se lasa dulceata sa se raceasca 30-40 de minute.

Pui din nou pe foc, la foc mic, si lasi pana cand observi ca s-a legat dulceata.

Spuma care se formeaza deasupra se indeparteaza.

Pui apoi dulceata intr-un castron mare, o acoperi cu un prosop umed si o lasi la racit cat este nevoie.

Pui apoi in borcane pe care le inchizi ermetic si le depozitezi in camara.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − = 4

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>