Dulceata de toporasi

Dulceata de toporasi

Dulceaţă de toporaşi
Ingredinete
1 kg zahăr invertit
1 kg flori de toporaşi de culoare violet
1 lămâie mare
Mod de preparare
Se prepară zahărul invertit – fierbând 1 kg de zahăr cu puţină lămâie sau sare de lămâie – timp de 10 minute, până se leagă.
Se aleg petalele de toporaşi şi se stropesc cu zeamă de lâmâie. (Resturile de toporaşi care rămân se pun la uscat pentru ceai.)
Se adaugă petalele de toporaşi şi se mai fierbe puţin până se leagă, dar nu prea mult, pentru a nu distruge petalele. Petalele se ţin foarte puţin la fiert şi pentru a nu le pierde calităţile (aroma, parfumul, principiile active…) şi a păstra culoarea cât mai naturală.
Se lasă câteva minute la răcit şi se toarnă în borcane mici şi se sigilează.
Dulceaţa se consumă ca desert sau poate fi adăugată în alte reţete – de exemplu Pască cu toporaşi sau Îngheţată cu toporaşi.

Dulceata de toporasi


loading...
Ultimele comentarii
  1. Alina
    Răspunde -
  2. Leelee
    Răspunde -
  3. irina
    Răspunde -
  4. dana
    Răspunde -
  5. gheorghe steclaru
    Răspunde -
  6. nicol
    Răspunde -
  7. nicol
    Răspunde -
  8. diana
    Răspunde -
  9. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 × unu =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>