GHEBE MURATE

ghebe murate

Ingrediente:

•2 kg ghebe;
• 4-5 căței usturoi;
•1 pahar oțet;
•3 linguri sare de mare;
•3 – 4 foi dafin;
•1 linguriță ienibahar măcinat.

Preparare:

Ghebele sunt niște ciuperci de pădure, de culoare maro închis și au un gust puțin iute. La fierbere devin gelatinoase așa că trebuie preparate cu atenție ca sa fie gustoase. Mai întâi le curățăm bine, folosim numai pălărioarele. Rupem ciupercile cu mâna , bucăți cât dorim de mari. Le spălăm bine bine de tot, în trei ape, apoi le punem la fiert în apă cu sare și oțet. După ce au clocotit, le luăm de pe foc, le strecurăm și le mai spălăm odată cu jet de apă rece.

Punem ciupercile în oala, adăugam apă cât să le acopere (cam 2 litri), 3 linguri de sare, 3-4 foi de dafin fărâmițate, 1 pahar mic de oțet (puteți pune mai mult dacă va place mai acru), puțin ienibahar (cam o linguriță) și 4-5 căței de usturoi zdrobiți. Se fierbe 10 min după care se pune fierbinte în borcane. Borcanele legate cu celofan sau capsate cu capace, se țin învelite într-o pătură până se răcesc, apoi se păstrează în cămară. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. cristina
    Răspunde -
  2. Serpy
    Răspunde -
  3. REMUSARMINII
    Răspunde -
  4. anca
    Răspunde -
  5. Mirel
    Răspunde -
    • Adrian
      Răspunde -
  6. Doina
    Răspunde -
  7. Doina
    Răspunde -
  8. carmen nanu
    Răspunde -
  9. Ioan Ududec
    Răspunde -
  10. simo
    Răspunde -
  11. je
    Răspunde -
  12. Buculei Ecaterina
    Răspunde -
  13. Calinescu Beatrice
    Răspunde -
  14. Anciu Ioan
    Răspunde -
  15. catalin
    Răspunde -
  16. Lenus
    Răspunde -
  17. Lucia
    Răspunde -
  18. Lucia
    Răspunde -
  19. Lucia
    Răspunde -
  20. catalin
    Răspunde -
  21. catalin
    Răspunde -
  22. catalin
    Răspunde -
  23. vinca
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 3 = cinci

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>