Gogosi umplute cu ciocolata

gogosi cu cioco 019

1 cana de lapte (250 ml)
3 cani faina (folositi aceeasi cana cu care ati pus laptele)
1/2 lingurita sare
1 lingura drojdie uscata
4 linguri zahar
50 gr unt
2 pliculete zahar vanilat
esenta de rom
1 ou
2-3 linguri ulei

1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.
2.Trageti dupa foc si adaugati untul.Lasati untul sa se topeasca in lapte.
3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar,1 ligurita de faina si 3 linguri de lapte.
4.Peste faina din bol adaugati oul, laptele caldut si esenta de rom.Framantati bine, pana faina este incorporata.La final adaugati uleiul incalzit (40 secunde la microunde)si mai framantati pana uleiul este absorbit in aluat.
5.Acoperiti bolul cu un prosop si lasati aluatul la crescut o ora.
6.Intindeti o foaie groasa de 1 cm,apoi taiati gogosile cu un pahar si le mai lasati la crescut asa taiate,timp de 10 minute.
7.Le prajiti in ulei incins.
8.Asezati gogosile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
9.Dupa ce le-ati prajit le umpleti cu ciocolata, cu ajutorul unui pos.(eu am folosit finetti incalzit la microunde timp de 1 minut)
10.Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. bianca
    Răspunde -
  2. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


unu + 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>