Graten de piure si crenvursti

Graten de piure si crenvursti

Ingrediente:

– 1.2 kg cartofi;

– 500 gr crenvursti;

– 40 gr faina;

– 350 ml lapte;

– 2 fire praz;

– 40 gr unt;

– 2 linguri hrean.

 

Cartofii ii cureti, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti ii pasezi si ii amesteci cu jumatate din cantitatea de unt si 150 ml lapte cald.

Crenvurstii se curata de pielita, se taie rondele si se pun la calit in restul de unt.

Cand sunt gata se scot din tigaie.

In aceeasi tigaie se caleste prazul taiat rondele, apoi se adauga faina si se stinge cu restul de lapte.

Lasi cateva minute sa fiarba, apoi adaugi hreanul si crenvurstii.

Dupa inca 3-4 minute stingi focul si amesteci cu piureul.

Ungi o tava cu putin unt, pui amestecul si dai la cuptor, la 80 de grade C, timp de 25 de minute.
Servesti imediat.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× sapte = 14

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>