Karidopitta

karidopitta

Incearca karidopitta, o prajitura specific greceasca!

Ingrediente:

– 125 gr unt;

– 4 oua;

– 1 plic zahar vanilinat;

– 125 gr faina;

– 1 praf de copt;

– 1 lingurita scortisoara;

– 60 gr miere;

– 2 linguri coniac;

– 275 gr zahar;

– 250 gr miez de nuca;

– 125 gr pesmet;

– 65 ml lapte;

– 1 lingura coaja de lamaie;

– 1/2 lingurita cuisoare macinate;

– 1 lingura zeama de lamaie.

 

Untul se bate spuma cu 125 gr zahar si plicul de zahar vanilinat.

Se adauga pe rand ouale, pesmetul, praful de copt, faina, laptele, coaja de lamaie, scortisoara, cuisoarele si nucila macinate.

Pui compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor, la 180 de grade C, timp de 30-35 de minute.

Cand trece testul scobitorii scoti din cuptor.

Faci apoi siropul: topeste restul de zahar in 250 ml apa.

Adaugi mierea si cand totul este omogen stingi focul si adaugi coniacul si zeama de lamaie.

Lasi prajitura sa se raceasca inainte sa o insiropezi.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 + patru =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>