Kurtos Kalacs

Kurtos Kalacs

Ingrediente:

– 750 gr faina;

– 60 gr zahar;

– 30 gr drojdie;

– 2 oua;

– 100 gr unt topi;

– 300 ml lapte cald;

– unt topit si zahar pentru caramelul de deasupra;

– orice topping la alegere (nuci, alune, zahar, scortisoara, etc.).

 

Faina se cerne intr-un bol si se face o gaura in mijloc, unde punem drojdia si turnam laptele caldut. Amestecam cu mana pana cand drojdia se dizolva complet in lapte, acoperim vasul cu un prosop si lasam 15 minute deoparte.

Amestecam untul topit cu zaharul si ouale, apoi turnam peste aluat si framantam bine. Lasam apoi aluatul la dospit timp de 1 ora intr-un loc calduros.

Pentru a obtine forma kurtosului se pot folosi cutii goale de bere, acoperite cu folie de aluminiu. Ungem apoi folia cu unt topit, pentru ca aluatul sa se desprinda usor.

Aluatul il intindem in fasii inguste, pe care le infasuram pe cutiile de bere imbracate in aluminiu.

Dam la cuptorul incins la 200 de grade C, timp de 20 de minute. Dupa 10 minute scoatem din cuptor si ungem cu unt topit si zahar.

Cand sunt gata ii trecem prin alune, cacao sau alt topping, dupa preferinte.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. Nicole
    Răspunde -
  2. gabriela szabo
    Răspunde -
  3. tatomirescu nelly
    Răspunde -
  4. Fanica
    Răspunde -
  5. liliana
    Răspunde -
  6. Daniella
    Răspunde -
  7. Lucian
    Răspunde -
  8. cornelia
    Răspunde -
  9. luminita
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci × = 10

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>