MAIONEZA FALSA

MAIONEZA (2)

Ingrediente:
•1 cană lapte (sau pentru varianta de post lapte de soia)
•2 căni ulei
•zeama de la 1/2 lămâie
•1 linguriță muștar
•1 linguriță zahăr _ opțional
•sare, piper

Preparare:
1.uleiul și laptele trebuie neaparat să aibă aceeași temperatură (puneți-le în bucătărie de cu seara)
2.într-un vas adânc, se pune o cană de lapte și două de ulei (și zahărul dacă se dorește)
3.se introduce blenderul vertical până la fund și se mixează fără să-l ridicăm, 2 minute
4.se ridică încet blenderul și se mixează până se încorporează uleiul și laptele
5.se adaugă zeama de lămâie și se mai mixează până se leagă bine
6.se adaugă muștarul, sarea, piperul
Tips : pentru un sos de usturoi la fel de rapid, se adaugă și 2 căței de usturoi, de la început.
Se poate folosi în perioada postului, varianta cu lapte de soia, servită cu pastă de conopidă, sau salată rusească, salată de vinete, chiftele de post , pakoras sau falafel, etc
Se mai poate face maioneza falsă folosind 1 lingură muștar,60 ml lapte condensat, 150ml ulei, zeama de la 1/2 lămâie și sare, se amestecă bine chiar și într-un shaker, sau un vas adânc se amestecă cu o lingură de lemn, iar la sfârșit se amestecă cu smântână sau iaurt.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. simiorina
    Răspunde -
  2. ionela
    Răspunde -
  3. pogurschi cornel
    Răspunde -
  4. Nicole
    Răspunde -
  5. nyari eduard
    Răspunde -
  6. craciun
    Răspunde -
  7. Toma
    Răspunde -
  8. cornelia
    Răspunde -
  9. stefan
    Răspunde -
  10. Mioara
    Răspunde -
  11. Lucia
    Răspunde -
  12. luminita
    Răspunde -
  13. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -
  14. Daniela
    Răspunde -
  15. gaby
    Răspunde -
  16. ingrid
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


1 + = cinci

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>