Mancare de bame

Mancare de bame

Ingrediente:

– 1 kg bame;

– 2 cepe;

– 3 linguri otet;

– 3 catei usturoi;

– 1 legatura marar;

– 400 gr rosii in bulion;

– 1 ardei gras;

– 3 linguri ulei de floarea soarelui;;

– 1 cub knorr legume;

– sare si piper.

 

Bamele se curata, se spala si se pun la fiert intr-un litru de apa in care ai dizolvat cubul knorr si 3 linguri de otet. Dupa cateva minute, cand bamele isi schimba culoarea si se inmoaie, se scot din apa.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei.

Adaugam apoi bamele fierte, usturoiul maruntit, ardeiul gras tocat cubulete, rosiile tocate si ele.

Mai punem 1 pahar cu apa, daca este necesar, si lasam totul al fiert 10 minute.

Saram si piperam dupa gust.

Servim cu marar tocat deasupra.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× sapte = 35

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>