Marmelada de gutui

marmelada de gutui

Ingrediente:

– 2.2 kg gutui coapte;

– 1/2 lamaie;

– 1 baton scortisoara;

– 600 gr zahar.

Gutuile se spala, se curata de coaja, se taie felii si se scot cotoarele. Pe masura ce lucram punem gutuile in apa, ca sa nu se innegreasca in contactul cu aerul. Gutuile se scurg, se pun intr-o oala maricica, se acopera cu apa, se adauga scortisoara si coaja de lamaie, si dam la fiert pana cand gutuile sunt moi.

Cand gutuile sunt gata se scurg de apa si se indeparteaza batonul de scortisoara. Dam gutuile prin blender pana se paseaza, apoi se pun inapoi in oala si se adauga zahar. Se pune din nou pe foc si se amesteca bine pentru ca zaharul sa nu se prinda si in acelasi timp sa se topeasca. Se lasa la fiert aproximativ 70 de minute, pana cand marmelada este groasa.

Daca ti se pare ca marmelada nu este suficient de tare, se mai poate da la cuptor, la 50C, pentru 1 ora, sa se deshidrateze lent. Se pune in borcane sau se taie cubulete, in functie de cum doresti sa fie servita. Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. paul
    Răspunde -
  2. Mirel
    Răspunde -
  3. ROMAN ELENA MARIANA
    Răspunde -
  4. Fanica
    Răspunde -
  5. cristian valentin
    Răspunde -
  6. adriana
    Răspunde -
  7. elena
    Răspunde -
  8. Dana
    Răspunde -
  9. je
    Răspunde -
  10. mihaela
    Răspunde -
  11. cristian
    Răspunde -
  12. miki
    Răspunde -
  13. cocutya
    Răspunde -
  14. andrey
    Răspunde -
  15. dana
    Răspunde -
  16. Paul
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


4 − = trei

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>