Morcovi murati

morcovi murati

Ingrediente:

– 1 kg morcovi;

– 2 legaturi rozmarin;

– 500 ml vin alb;

– 1 lingurita sare;

– ulei;

– 1 legatura marar;

– 3 crengute cimbru;

– 1 lingura boabe de piper;

– frunze de dafin.

 

Morcovii se curata si se taie potrivit.

Amestecam vinul cu 500 ml apa, frunzele de dafin, cimbrul, rozmarinul, mararul, sarea si piperul si dam in cateva clocote.

Adaugam morcovii si lasam la fiert 15 minute, la foc mic.

Strecuram apoi morcovii de restul compozitiei, punem morcovii in borcane si turnam deasupra zeama in care acestia au fiert.

Se mai pune deasupra un deget de ulei.

Inchidem ermetic borcanul si putem servi morcovii murati dupa o saptamana.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. dragomir petrica
    Răspunde -
  2. luminita
    Răspunde -
  3. croitoru lucian
    Răspunde -
  4. Fanica
    Răspunde -
  5. Roza.
    Răspunde -
  6. butnaru dorinel
    Răspunde -
  7. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 × patru =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>