Mucenici de post

Mucenici de post

Ingrediente:

Aluat:

– 500 gr faina;

– 25 gr drojdie;

– 3 linguri ulei;

– 250 ml apa;

– 1/2 lingurita sare;

– 1 lingurita zahar.

Garnitura si sirop:

– 300 gr miere;

– nuca macinata;

– 400 ml apa;

– 5 linguri zahar;

– 1 esenta de rom sau vanilie.

 

Se pregateste mai intai aluatul: amestecam drojdia cu o lingurita de zahar, o lingurita de faina si putina apa calda. Lasam 10 minute sa lucreze drojdia, apoi o punem peste restul fainei si adaugam restul ingredientelor.

Lasam 25 de minute aluatul sa creasca, apoi il impartim in bucati si il rulam sub forma cifrei 8. Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina.

Se coc mucenicii la foc mediu timp de 25 de minute.

Intre timp se pregateste siropul: fierbem apa impreuna cu zaharul si esenta pana cand incepe sa se ingroase putin. Scoatem mucenicii din cuptor si ii insiropam. Ii ungem apoi cu miere si presaram nuca macinata.

Pofta buna!

 


loading...
Ultimele comentarii
  1. luminita
    Răspunde -
  2. liliana
    Răspunde -
  3. tatomirescu nelly
    Răspunde -
  4. Daniella
    Răspunde -
  5. KLARA BARANYAI
    Răspunde -
  6. maria
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


2 + = cinci

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>