Muschi de vita cu sos bordelaise

Muschi de vita cu sos bordelaise

Ingrediente:

– 1 ceapa rosie;

– 250 gr muschi de vita;

rozmarin si cimbru;

– 50 ml vin rosu;

– 1 lingura unt;

– 1/2 lingurita amidon;

– 1 foaie dafin;

– ulei de floarea soarelui;

– 1 lingura demi-glace;

– sare si piper.

 

Piperul se amesteca cu sarea si rozmarinul.

Muschiul de vita se trece prin amestecul de condimente. Daca este cazul se poate portiona.

Incingem 3 linguri de ulei intr-o tigaie si prajim carnea, 6 minute pe-o parte si inca 5 pe cealalta parte.

Scoatem vita din tigaie si in acelasi ulei adaugam vinul, ceapa tocata marunt, dafinul si se tine pe foc pana cand vinul scade la jumatate.

Adaugam demi-glace-ul, apoi amidonul dizolvat intr-o lingura de apa si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase.

Dupa 2 minute stingem focul si strecuram sosul.

Punem din nou sosul pe foc, adaugam untul si saram si piperam dupa gust, daca mai e cazul.

Muschiul de vita se serveste cu sosul deasupra.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


3 × = trei

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>