Paine augsburg cu prune

Paine augsburg cu prune

Ingrediente:

– 250 ml lapte;

– 30 gr drojdie;

– 2 oua;

– 80 gr unt;

– 10 gr zahar brun;

– 50 gr zahar;

– 500 gr faina;

– 200 gr prune;

– 10 gr scortisoara;

– un praf de sare.

 

Pui laptele la incalzit cu zaharul, iar cand zaharul s-a topit se adauga drojdia faramitata.

Adaugam si 2 linguri de faina, se amesteca foarte bine, se stinge focul, se pune capac si se lasa la loc cald 20 de minute sa creasca.

Restul de faina il cernem, apoi punem in mijloc compozitia cu lapte.

Adaugam ouale, sare si framantam bine.

La final adaugam untul topit.

Aluatul trebuie sa se desprinda de pe peretii castronului.

Lasi din nou aluatul la crescut 30 de minute, la loc cald.

Prunele se spala si se taie pe din doua.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul, apoi prunele.

Presaram deasupra zahar brun.

Lasam din nou la crescut 15 minute, apoi dam la cuptor, la 170 de grade C, timp de 20-25 de minute.

Lasam la racit inainte de servire.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 6 = zero

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>