Paine cu hrisca

paine cu hrisca

Ingrediente:

– 1 cub drojdie;

– 75 gr faina de hrisca;

– faina de grau cat cuprinde;

– 50 ml apa calduta;

– 75 gr faina de nuci;

– 1 lingurita sare;

– cateva nuci;

– 1 praf zahar.

In apa calduta se dizolva drojdia, se adauga zaharul, 2 linguri de faina de grau si lasam la dospit. Faina de hrisca si cea de nuci se poate obtine prin macinarea boabelor de hrisca, respectiv a nucilor. Faina de hrisca se pune pe foc, intr-o tigaie de teflon si se lasa putin pana prinde o culoare cafenie.

Cand este dospit, amestecul de drojdie se amesteca cu faina de hrisca, faina de nuci si sarea. Se completeaza cu faina de grau, apoi se lasa aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. La sfarsit adaugam si nuca tocata, apoi punem aluatul in forme de chec, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pana cand este gata (verificam cu testul scobitorii). Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Ana
    Răspunde -
  2. Mirel
    Răspunde -
  3. Adri
    Răspunde -
  4. JUSTINIAN
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


trei + = 11

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>