Paine cu seminte de in si iaurt

Paine cu seminte de in si iaurt

Ingrediente:

500 g faina

25 g drojdie proaspata

150 g iaurt natur

200-215 g apa

2 lg ulei de masline

1 lgta  zahar

2 lgte  sare

50 g seminte de in

 

Ia drojdia proaspata, pune-o intr-un bol si mixeaza bine impreuna cu putina apa calda, iaurtul natur si uleiul.

Ia un vas mai mare si aseaza acolo faina, creand cu mainile un cuib in mijlocul ei, unde vei aseza mixtura cu drojdie. Atunci cand coca incepe sa se lege, adaugam si cele 50 de grame de seminte de in.

Acum trebuie sa framanti pana cand obtii un aluat maleabil, nelipicios.

Acopera vasul cu coca si las-o sa dospeasca la loc calduros pentru aproximativ 80 de min.

Dupa ce aluatul s-a dospit, il asezi pe masa si ii dai forma pe care o doresti, dupa care il mai lasi o jumatate de ora sa dospeasca.

Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga la foc mare, aprox 230 de grade Celsius.

Dupa o jumate de ora, deschizi rapid usa cuptorului si versi pe fundul lui o ceasca cu apa, dupa care inchizi usa la fel de rapid. Acest truc ajuta painea sa arate delicios si sa prinda o coaja aurie.

Acum ia un cutit si cresteaza painea, insa delicat.

Redu temperatura la 220 de grade Celsius si introdu painea rapid in cuptor. O mai lasi sa se coaca timp de maxim 50 de minute.

Apoi o scoti din cuptor, o lasi sa se raceasca putin si este gata de servire!

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. nyari eduard
    Răspunde -
  2. Nicole
    Răspunde -
  3. Daniela
    Răspunde -
  4. Tatomirescu Nelly
    Răspunde -
  5. pogurschi cornel
    Răspunde -
  6. luminita
    Răspunde -
  7. costache
    Răspunde -
  8. Doru
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 × = treizeci sase

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>