Paine de casa cu seminte de dovleac

paine

Ingrediente:

– 1 kg faina integrala;

– 300 ml apa calduta;

– 1 ou;

– seminte de dovleac;

– 50 gr drojdie;

– 1 lingurita sare.

 

Faina se cerne intr-un castron mare, se face o gaura in mijloc si se pune drojdia si apa calduta, treptat.

Adaugam sarea si amestecam in centru pana cand drojdia este dizolvata.

Incepem apoi sa incorporam si restul fainii de pe margine si framantam bine. Lasam la crescut 1 ora intr-un loc calduros.

Din aluatul de mai sus ar trebui sa iasa 2 painici maricele, asa ca va trebui sa imparti aluatul in doua.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt, apoi punem aluatul.

Ungem cu oul batut, presaram semintele de dovleac, apoi dam la cuptorul incins pentru 40-50 de minute. Testul scobitorii ne va spune cand painea este gata.

Se scoate si se lasa la racit inainte de a servi.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. luminita
    Răspunde -
  2. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


doi + 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>