Pascuta cu branza si flori de toporasi

Pascuta cu branza si flori de toproasi

Păscuţă cu brânză şi cu flori de toporaşi
Aluat fraged
Ingredinete
250 g unt sau margarină vegetală
200 – 250 g făină
2 gălbenuşuri
2-3 linguri de zahăr, sare
arome – coajă de lămâie, zahăr vanilat, esenţe de vanilie, rom sau migdale.
Mod de preparare
Se amestecă bine cele 2 gălbenuşuri cu zahărul şi sarea şi coaja de lămâie şi se adaugă treptat făina, frâmântând cu mâna până obţinem un aluat pe care îl putem modela (care nu se lipeşte de mână). Îl lăsăm la frigider, la rece, cam o oră, să se odihnească. Îl scoatem şi-l întindem în tăvile care sunt unse cu unt şi tapetate cu făină sau cu seminţe de susan. Se pot folosi tăvi mari rotunde sau alte forme mai mici (iepuraşi, inimi…).

Crema
Ingrediente
1 kg brănză de vaci
250 zahăr tos
zahăr vanilat 2 plicuţele şi 1 plic mare,
coajă şi zeamă de lămâie
100 g stafide
1 lingură făină
5-6 ouă ecologice
3 linguri cu smântână
2 linguri cu pesmet alb fin sau griş
1 mână de flori proaspete de toporaşi sau 3 linguri de dulceaţă de toporaşi
Mod de lucru
Se freacă zahărul (jumătate din cantitate) cu gălbenuşurile de ou până se fac cremă, adăugând şi aromele. Se adaugă brânza şi se amestecă şi cu pesmetul şi cu lingura de făină.
Separat se bat albuşurile spumă cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat. Spre sfârşit se încorporează florile de toporaşi şi se bate în continuare până se omogenizează, adăugând şi puţină zeamă de lămâie.
Se amestecă albuşurile cu crema de brânză.
Se toarnă compoziţia peste aluatul din tavă şi se decorează cu stafide, după care se coace la foc potrivit cam 1 oră.
După ce s-a răcit se ornează cu flori de toporaşi proaspete sau zaharisite din dulceaţă şi chiar cu frunze verzi de toporaşi.

Pascuta cu branza si flori de toproasi


loading...
Ultimele comentarii
  1. luiza
    Răspunde -
  2. Alina
    Răspunde -
  3. cristina
    Răspunde -
  4. irina
    Răspunde -
  5. diana
    Răspunde -
  6. dana
    Răspunde -
  7. gheorghe steclaru
    Răspunde -
  8. nicol
    Răspunde -
  9. diana
    Răspunde -
  10. Lili
    Răspunde -
  11. maria
    Răspunde -
  12. maria
    Răspunde -
  13. vana cornelia
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>