Penne carbonara cu dovlecei

Penne carbonara cu dovlecei

Ingrediente:

– 1 plic knorr fix carbonara;

– 100 gr sunca presata;

– 1 ceapa;

– 50 gr unt;

– 350 gr penne;

– 375 ml lapte;

– 1 dovlecel;

– 50 gr parmezan ras;

– 100 ml ulei de floarea soarelui;

– sare si piper.

 

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scot, se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.

Intre timp se pregateste sosul: dovlecelul se curata de coaja si se taie dupa preferinte, sunca se taie cubulete, ceapa se toaca marunt.

In uleiul incins calim ceapa, apoi adaugam sunca si dovlecelul.

Laptele se amesteca cu plicul knorr si se condimenteaza dupa gust, apoi se toarna peste dovlecei.

Cand sosul incepe sa se ingroase se adauga pastele si se mai tin pe foc 1 minut.

Stingem focul si servim imediat, cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Roza
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


6 × noua =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>