Pita de casa

Pita de casa

Sa incercam o pita de casa!

Ingrediente:

– 1 l apa;

– 1 kg faina de grau;

– 2 linguri sare;

– 1 lingura unt;

– 20 gr drojdie;

– cateva rosii cherry;

– o lingura ulei de floarea soarelui;

 

Se incalzeste apa si se amesteca cu sarea, drojdia si faina.

Framantam pana obtinem un aluat omogen. Putem adauga faina sau ulei daca mai este cazul.

Punem aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop, langa o sursa de caldura.

Impartim aluatul in cate parti dorim, iar rosiile le pasam bine.

Intindem aluatul, ungem o tava cu unt si punem painicile.

Dam la cuptor, la 180 de grade C, pana la rumenire.

Cand aluatul incepe sa se rumeneasca se scoate, se unge cu putin unt si cu rosii si se da din nou la cuptor pana cand este gata.

Pita poate fi servita calda, imediat ce am scos-o de la cuptor, sau rece.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. Racolța Petru
    Răspunde -
  2. FLORI
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


doi × = 6

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>