Pizza cu 4 feluri de branza

Pizza cu 4 feluri de branza

Ingrediente:

– 375 gr faina alba;

– 200-250 ml apa calda;

– 100 gr branza gorgonzola;

– 400 gr rosii;

– 4 frunze salvie;

– 100 gr cascaval pecorino;

– 100 gr parmezan;

– 4 linguri ulei de masline;

– 20 gr drojdie;

– 4 linguri ulei de floarea soarelui;

– 2 catei usturoi;

– 150 gr mozzarella;

– sare si piper alb.

 

Faina se cerne, se face o adancitura in mijloc, se pune drojdia, apoi putina apa.

Se formeaza un aluat mic, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa 15 minute la crescut.

Se adauga restul de apa, uleiul de floarea soarelui, sare si piper si se framanta bine.

Se lasa apoi din nou la crescut 30 de minute.

Intre timp se dau pe razatoare branzeturile sau se toaca marunt.

Rosiile se decojesc si se taie felii.

Aluatul se imparte in 4 parti, care se intind si se pun direct intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Asezi pe aluat branzeturi, rosii, usturoi, sare, piper si cate o lingura de ulei de masline.

Presari si salvie, apoi dai la cuptor, la 180 de grade C, timp de 20-30 de minute, pana aluatul devine auriu.

Servesti imediat.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× cinci = 40

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>