Pizza cu blat din conopida

Pizza cu blat din conopida

Ingrediente

Blat:

– 1 conopida;

– 2 linguri seminte chia inmuiate in 8 linguri de apa;

– 75 ml apa rece;

– zeama de lamaie;

– 1 ceasca faina de hrisca;

– 1 lingurita sos soia;

– 1/2 cana piure de mere;

– oregano, busuioc, sare si piper.

Topping:

– piure de tomate;

– rosii cherry;

– ciuperci;

– 2 fire ceapa verde;

– boabe de porumb.

 

Conopida se toaca marunt. Se poate folosi un tocator de legume, astfel incat conopida sa fie cat mai faramitata.

Pui apoi conopida in tifon si o storci foarte bine. Cu cat conopida va fi mai bine stoarsa cu atat blatul se va lipi mai bine.

Amesteci conopida cu piureul de mere, lamaia, sosul de soia, piper, sare, oreagon, busuioc, apa rece, semintele de chia si faina.

Amestecam totul bine.

Iei o tava si pui hartie de copt pe toata suprafata, apoi intinzi blatul cu ajutorul unei linguri.

Dai la cuptor la 200 de grade C, timp de 10 minute.

Pui pe deasupra ingredientele de topping, apoi dai din nou la cuptor, timp de 5-10 minute.

Servesti cat inca este calda.

Pofta buna!


loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


8 − = cinci

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>