Placinta cu loboda si marar

Placinta cu loboda si marar

Ingrediente:

– 1 kg faina;

– 1 lingurita zahar;

– 5 linguri ulei de floarea soarelui;

– 2 legaturi ceapa verde;

– 1 legatura marar;

– 1 cub drojdie;

–  lapte;

– 500 gr loboda;

– 100 gr branza dupa preferinta.

 

Pregatim intai aluatul: faina se cerne intr-un vas, se face o gaura in mijloc, unde se pune drojdia frecata cu zaharul si 4 linguri de lapte cald.

Framanti bine pana la omogenizare, adaugand din cand in cand putin ulei caldut si lapte.

Aluatul este gata cand se desprinde usor de vas si face basicute.

Pui aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop si il lasi sa creasca 1 ora, la loc caldut.

Aluatul se imparte apoi in 2 parti si se intinde pe masa de lucru presarata cu putin ulei.

Punem apoi aluatul intins in tava tapetata cu hartie de copt.

Adaugam loboda tocata marunt, pe care am amestecat-o in prealabil cu ceapa, branza si mararul maruntite.

Pui pe deasupra cealalta foaie si intepi din loc in loc.

Dai la cuptor, la 180 de grade C, timp de 30-40 de minute, pana cand aluatul se rumeneste frumos pe deasupra.

Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!


loading...
Ultimele comentarii
  1. liliana
    Răspunde -

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− sapte = 2

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>